1η Πανελλήνια Διαβούλευση 'Σύνχρονο Θεσμικό Πλαίσιο Για Τον Εθελοντισμό Και Τις Μ.Κ.Ο.'
ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού (anthropos.gr) σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Μ.Κ.Ο. για την Ανάπτυξη, τη Συμμαχία ενάντια στη Φτώχεια, το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας και την Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος, οργανώνει την 1η Πανελλήνια Διαβούλευση με θέμα: "Σύγχρονο Θεσμικό Πλαίσιο για τον Εθελοντισμό και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις". Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας και έδαφος γόνιμης συζήτησης μεταξύ των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, της κοινωνίας των πολιτών, της επιστημονικής κοινότητας και των πολιτικών φορέων της χώρας μας.

Η πρόσφατη αποδοχή των πολιτικών κομμάτων να συμπεριληφθεί ο ρόλος του εθελοντισμού στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί, εφόσον υλοποιηθεί, ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της Κοινωνίας των Πολιτών. Η εξέλιξη αυτή, καθώς και η συνεχιζόμενη ποσοτική ανάπτυξη των ΜΚΟ στην χώρα μας, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου θεσμικού καθεστώτος για τον εθελοντισμό και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Η προγραμματισμένη 1η Πανελλήνια Διαβούλευση για το θεσμικό πλαίσιο των Μ.Κ.Ο. αποσκοπεί να αποτελέσει ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ελληνικός Κόσμος", κτίριο 7, Πειραιώς 254, ώρα 9.00-18.30 μμ.

Είσοδος ελεύθερη.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς.

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική επιτροπήΜε τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, μέσω του προγράμματος Νεολαία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής