1η Πανελλήνια Διαβούλευση 'Σύνχρονο Θεσμικό Πλαίσιο Για Τον Εθελοντισμό Και Τις Μ.Κ.Ο.'
ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
«Το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού «anthropos.gr» στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων, οργανώνει Έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο: 'Με τα μάτια των Ελλήνων εθελοντών», η οποία έχει ως στόχο την προβολή των ανθρωπιστικών δράσεων που πραγματοποιούν οι Ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση. Η έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει την συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού γνωστών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Διαβούλευσης σε ειδικό χώρο που θα βρίσκεται εκτός του χώρου συζητήσεων»

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συλλέχθηκε για το σκοπό αυτό αποτυπώνει στιγμιότυπα από τις ανθρωπιστικές δράσεις και τα αναπτυξιακά προγράμματα στα οποία συμμετείχαν δυναμικά οι Ελληνικές ΜΚΟ κατά τη διάρκεια των μεγαλύτερων κρίσεων του κόσμου μας την τελευταία δεκαετία. Η ξεχωριστή αποτύπωση της καθημερινότητας αυτής επίσης κάνει αντιληπτή την ευαισθησία με την οποία οι εθελοντές επιτελούν το έργο τους στα διάφορα πεδία δράσης τους ανά τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν, η έκθεση επικεντρώνεται στην προώθηση του έργου που επιτελούν οι Ελληνικές ΜΚΟ και στην ενεργοποίηση της δυναμικής συμμετοχής των πολιτών, των επιχειρήσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτικού κόσμου της Ελληνικής κοινωνίας, σε θέματα που άπτονται του εθελοντισμού αλλά και των αναπτυξιακών και ανθρωπιστικών δράσεων.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι η παρούσα έκθεση εκφράζει τη συνεισφορά του τόπου μας στη διεθνή ανάπτυξη της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης στην οποία πρωταγωνιστές είναι και οι εθελοντές. Τα τελευταία χρόνια οι Ελληνικές ΜΚΟ έχουν προσφέρει πολυσήμαντο έργο στον τομέα αυτό και είναι πλέον βέβαιο ότι έχουν κατακτήσει έναν σταθερό ρόλο στην προσφορά εθελοντικής βοήθειας καθώς και στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και ανθρωπιστικών δράσεων σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας.

ΜΚΟ που συμμετέχουν με φωτογραφίες τους στην έκθεση είναι οι ακόλουθες:

- Action Aid
- Caritas
- HumanNet
- One Earth
- Unicef
- WWF
- Γιατροί του Κόσμου
- Δήμος Αμαρουσίου
- «Δήμητρα» Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη
- Ελληνική Λέσχη Βιβλίου
- Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
- Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
- Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
- Ευρωπαϊκή Προοπτική
- Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου - Κλίμακα
- Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία
- Όμιλος UNESCO Δήμου Αμαρουσίου
- Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας
- Φαρμακοποιοί του Κόσμου


Με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, μέσω του προγράμματος Νεολαία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής